De rätta tangenterna

Usch det där var väl onödigt, tänkte jag när min gamla bloggadress skulle upphöra. Det vet man ju hur mycket tid det tar att flytta. Att ge sig in i nya miljöer känns osäkert, speciellt datamiljöer. Alldeles i onödan skulle jag nu sitta som en nybörjare igen och läsa instruktionerna, inte orka läsa allt och sedan gissa mig till resten.
World Press heter den nya adressen. Inte svenska ensengång, du hör! Det enda jag lär mig, verkar det som, är att ingenting varar, ja alltså inte som det är just nu. Och nuet är ju det vi stackars varelser uppmanas att fånga hela tiden, eller hur? Men allting förändras. Just när man tror sig … Också banala men ack så basala ting som hemadressen för en blogg. Den fungerade ju bra som det gjorde! Visserligen hade jag begränsat mig något när det gällde ämnet då jag startade för ett år sedan och inladdningen av bilder krånglade ofta och jag blev irriterad. Men man vet vad man har, och ont om tid dessutom.
Som du ser gick det. Snopet lätt dessutom, trots en fråga ur datavärldens dimmiga rum som löd ”Vill du verkligen genomföra denna aktion?” och jag trotsigt tryckte på ”ja för fan”- knappen, men väntade mig att allt skulle gå åt skogen. Att jag sur skulle avsluta för dagen och sedan kanske nästa dag göra ett nytt försök – jag trodde knappt mina ögen då det fungerade – på första försöket. Dataguden höll min hand. Undrar vad han heter? Tack iallafall. Detta är en ny start med nytt utseeende! Dessutom har jag breddat mitt ämnesområde. Så här ungefär: En skrivande och läsande människa som klurar på hur det hänger ihop. Eller inte hänger ihop. Och om det finns något man kan göra åt det. Eller säga. Påverka kanske? Livet alltså. Eller en liten del av det åtminstone. Hitta rätt tangent!

2 reaktioner till “De rätta tangenterna

  1. Datatangenterna är åtminstone utmärkta med tecken. Svårare blir det att uttrycka sig med omärkta pianotangenter eller strängar. Alltså kör på för fullt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s