Förlag och tår.

Jag trodde jag visste hur det var att ge ut en bok. Det visade sig att det visste jag inte alls. Egenutgivning är en sak. Proffsutgivning en annan. Då, för fem år sedan, korrläste jag själv. Och det vet ju ”alla” att det är som att försöka klia sig på ryggen med tårna.

images
Alltså blev det säkert en irriterande upplevelse för några av mina stackars läsare. Varav en del tycktes ordblinda eller nåt och faktiskt gillade boken ändå. Eller så var de bara snälla. Eller mycket överseende. Eller den typen av människor som ser på helheten och budskapet i en berättelse. Favoritläsaren alla kategorier. Som du alltså (de andra har redan slutat läsa).

 

 

4 reaktioner till “Förlag och tår.

  1. Väldigt bra beskrivet! Det spelar ingen roll hur mycket man ändrar font och storlek och försöker lura sig själv, det är fortfarande ens egen text 😄

  2. Ja, gud, det där med att korrekturläsa sig själv… 😛 jag läste min första bok både framlänges och baklänges och trots det smög det sig in fel här och där. Jag gjorde också en läsning för alla avstavningar, en för att se så alla citattecken hängde med överallt, you name ut… Och ändå… Man behöver hjälp med sånt.

    1. Ja verkligen. Man blir bokstavligen blind och läser, inte det man ser, utan det som man tänkt sig. Skönt att höra att jag inte är ensam om att vara usel korrläsare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s